Over het courgetti met pesto en kip recept
Courgetti is niet alleen hip, het is ook gezond en superlekker. Vooral in dit gerecht, de courgetti met pesto en kip. Met natuurlijk huisgemaakte pesto :-D.
Dit is weer zo’n heerlijk koolhydraatarm recept. Niet dat ik tegen koolhydraten ben, die heb je namelijk ook gewoon nodig, maar het vervangen van pasta door groente juich ik natuurlijk wel toe! Zeker in een tijd waarin 95% van de Nederlanders de 2 ons groenten per dag niet haalt en de ondergrens, sinds begin 2016, zelfs al op 2,5 ons groenten ligt.
Met dit gerecht red jij die ondergrens op je sloffen 👍. Alleen dit gerecht bevat namelijk al 325 gram groenten per persoon. Hoe cool is dat? 😍
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Maar uh, Carlo… Smaakt het dan ook nog een beetje? Jazeker, het is superlekker! De pesto is supersimpel te maken, maar smaakt briljant. Voor de kip heb ik gekozen voor kippendijen. Die zijn iets vetter vergeleken bij gewoon kipfilet. Dat zorgt ervoor dat dit gerecht net dat beetje extra smaakt krijgt. Verder kruid ik de kip gewoon lekker simpel. Beetje oregano, peper en zout. Soms kan simpel zo lekker zijn.
Ik zou zeggen, maak deze courgetti met pesto en kip snel een keertje en laat me weten wat je er van vindt.
Het courgetti met pesto en kip recept
- 15 gram basilicum
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram courgette spaghetti
- 300 gram kippendijen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel olijfolie
- 1 theelepel oregano gedroogde
- 20 gram Pecorino kaas
- 1 beetje peper
- 10 gram pijnboompitten
- 1 beetje zout
- Zet een pan met water op het vuur. Hier koken we straks kort de courgetti in.
- De pesto maak je door de basilicum, knoflook, eetlepels olijfolie, Pecorino kaas, pijnboompitten, peper en zout te blenden.
- Ik gebruik hiervoor een hulpstuk van de staafmixer, een beker met een s-mesje.
- Zet de pesto even apart.
- Maak een marinade door de oregano met een theelepel olijfolie te mengen in een kom. Voeg hier wat peper en zout aan toe.
- Snijd de kippendijen in blokjes. Doe de kip in de kom met de marinade en hussel het geheel goed door elkaar.
- Bak de kip vervolgens mooi bruin.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten.
- Als de kip bijna klaar is, kook dan de courgetti. Doe dit heel kort en niet langer dan 1 minuut.
- Giet de courgetti af in een vergiet en schud een aantal keer, zodat er zo min mogelijk vocht achter blijft. Doe de courgetti terug in de pan, maar zet de pan niet meer op het vuur.
- Draai het vuur onder de kip omlaag en voeg de cherrytomaten toe. Het doel is om de cherrytomaten kort te verwarmen.
- Voeg nu de pesto toe aan de courgetti en hussel het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de courgetti over de borden.
- Schep hier de kip met de cherrytomaten bovenop.
- Klaar is je courgetti met pesto en kip. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Dit recept is wel één van mijn favorieten! Om af te vallen, doe ik mijn boodschappen in de ochtend, met een stapel gelamineerde boodschappenlijstjes van Carlo, zodat ik het niet altijd weer op hoefd te zoeken! Als je een keer zelf deze pesto maakt, dan wil je geen andere meer!D
Weer heerlijk genoten Carlo!
Michel Smult
Goed te horen! Dankjewel weer voor het leuke berichtje, Carlo
Hoi Carlo,
Ik heb dit recept vanavond gemaakt het was heerlijk! Voor de marinade heb ik ook een teentje knoflook en wat citroensap gebruikt. Zelfgemaakte courgetti natuurlijk. Het was heerlijk!
Hi Sanne, fijn te horen! En dankjewel voor de lekkere en aanvullende tips. Ik kan met voorstellen dat het goed smaakte.
Hay Carlo, het kippetje mag wel wat meer bijdragen, wat mij betreft! Heb je suggesties?;-)
Groetjes, Michel Smult
Hi Michel, je zou de marinade wat kunnen uitbreiden. In het recept staat: “maak een marinade door de oregano met een theelepel olijfolie te mengen in een kom. Voeg hier wat peper en zout aan toe”. Je zout nog wat tijm kunnen toevoegen, of kiezen voor een Italiaanse kruidenmix (met basilicum, tijm, oregano en majoraan). Zo geef je de kip net wat extra’s en hopelijk wat je zoekt. Groetjes, Carlo
Hoi. Ben het vanavond aan het maken. Heel benieuwd hoe het smaakt.
Alleen …. de olijfolie bij de ingrediënten staat anders vermeld bij de instructies. Hoeveel bij pesto en hoeveel bij marinade?
Oeh, scherp. In de beschrijving stond het goed. Twee eetlepels bij de pesto en één theelepel bij de marinade. Ik heb het gelijk even aangepast. Hopelijk heb je goed gegokt en smaakt het goed 😊👍.
Lekker gerecht, blijft een intensieve bereiding 🙁
Kip met Dragon en Thijm = super!
Michel Smult
Goed te horen dat je het lekker vindt. Ik kan me voorstellen dat het wat intensief is, jij maakt de courgetti natuurlijk zelf, toch?
Mijn spirelli, heeft zich al dubbel en dwars terug verdiend! Courgette maar 39ct, op de markt! Je houd 1,40 in de hand, als je zelf courgetti kan maken, je moet morgen weer eten! Maar zelf pesto maken, vond ik echt studding! Er gaat echt niets boven verse ingrediënten zonder toevoegingen. Echt leuk om dit zelf te kunnen doen! Maar dat stelt wel een vraag naar de kaas en olijf olie, dat zijn toch bewerkte producten?
M.v.g. Michel Smult
(weer een heerlijk gerecht, Carlo. Ik varieer met de kip, vanavond)
Hi Michel,
Zelf courgetti maken is inderdaad goed te doen met een spirelli. Fijn dat je ook weer zo genoten hebt van dit recept.
Kaas en olijfolie zijn inderdaad bewerkte product. Bewerkt is echter geen synoniem voor ongezond. De mate van bewerking speelt ook een rol. Ik maak nog onderscheid tussen bewerkt en sterk bewerkt. Kaas en olijfolie pas prima, met mate, in een gezond eetpatroon. Sterk bewerkt, zoals witbrood en witte pasta bijvoorbeeld, raad ik wel af. Dan zijn de minder bewerkte varianten, volkorenbrood en volkoren pasta, de betere keuze.
Met gezonde groeten en dank weer voor het leuke bericht,
Carlo
Omg! Dit is zó lekker!! Heb kalkoenfilet ipv kip gebruikt en de cherrytomaatjes heb ik 50/50 gedaan met zongedroogde tomaatjes.
De courgetti heb ik met een mandoline gemaakt. Ik ga toch een spirelli aanschaffen. Werkt met wat gemakkelijker nl en dit gerecht ga ik nog vaak maken!
Dankjewel voor dit superleuke berichtje, goed te horen! 🙏😃👍