Over het simpele warmgerookte zalm met bietensalade recept
Deze simpele warmgerookte zalm met bietensalade bestaat uit slechts 5 ingrediënten, à la Jamie. Olijfolie, peper en zout worden niet meegerekend.
Het gerecht is supersimpel, maar de smaakcombinatie is briljant. Het gerecht gaat uit van de pure smaken van de ingrediënten en natuurlijk bewezen succesvolle combinaties. Zalm en dille is zo’n bewezen combinatie, net als de toevoeging van de mierikswortel.
Voor de mierikswortel gebruik ik de fijngeraspte mierikswortel, gebruiksklaar bereid. Daar zit suiker en wat e-nummers in. Daar maak ik me echter niet druk om. De dressing op basis van deze mierikswortel zorgt ervoor dat je het gerecht superlekker maakt en zo stiekem even 450 gram groenten (!) per persoon eet. En dat in een tijd waarin slechts 5% van de volwassenen en slechts 1% van de jongeren in Nederland de absolute ondergrens van 200 gram per dag haalt is dat natuurlijk helemaal te gek. Dáár zit dé gezondheidswinst en dan kun je dat kleine beetje suiker en die kleine hoeveelheid e-nummers gewoon zien als geneuzel in de marge.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Daarbij eet je ook nog eens vette vis. Iets waarvan 80% in Nederland te weinig eet. Kortom, dit gerecht biedt je ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Hiermee eet je al gezonder dan zo’n 98% van de Nederlanders en het is nog eens écht lekker ook! 😍
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het simpele warmgerookte zalm met bietensalade recept
- 7,5 gram dille
- 1 stuk komkommer
- 2 theelepels mierikswortel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 500 gram voorgekookte rode biet
- 250 gram warmgerookte zalmfilet
- 1 beetje zout
- Doe de olijfolie in een kom met een beetje peper en zout.
- Pluk de dunne takjes van de dille en scheur ze in kleinere stukjes. Voeg dit toe aan de olijfolie.
- Snijd de komkommer in hele dunne plakjes.
- Voeg de komkommer toe aan de olijfolie en de dille.
- Hussel het geheel goed door elkaar.
- Doe twee eetlepels van het vocht van de bieten in een aparte kom en voeg hier de mierikswortel aan toe.
- Meng dit tot een egale dressing.
- Snijd de bieten in partjes.
- Verdeel de komkommer en de biet over de borden.
- Leg hier de warmgerookte zalmfilet bovenop.
- Garneer de warmgerookte zalmfilet en de biet met de mieriksworteldressing.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Wat een heerlijk fris gerecht op zo’n super warme avond. Tja geen koolhydraten maar wel met een heerlijk koel glas witte wijn. Ik heb een halve ipv een hele komkommer gebruikt. Het is zeker een blijvertje, een verwennerij voor mijn smaakpapillen.