Kip-kerriesoep (licht gebonden)
Spread the love!

Over het kip-kerriesoep (licht gebonden) recept

Deze kip-kerriesoep (licht gebonden) is supersnel en supermakkelijk te bereiden. Naast dat het ook gezond is, smaakt het ook weer heerlijk! Echt weer supersnel gezond :-).

Ik gebruik peulvruchten om de soep licht te binden. Peulvruchten komen van vlinderbloemige planten. Die produceren hun vruchten als peulen. De gedroogde, eetbare zaden worden peulvruchten genoemd. Het gebruik van peulvruchten heeft, los van het bindende effect, nog een ander belangrijk voordeel.

Peulvruchten bevatten veel vezels. Vezels is de verzamelnaam voor een diverse groep koolhydraten die niet in de dunne darm worden verteerd. Al deze verschillende soorten vezels hebben verschillende effecten in ons lichaam. Ons voedsel bevat niet één enkel vezeltype, maar een mengsel van vele verschillende soorten vezels. Vezels zorgen ook weer voor allerlei voordelen.

Er is een gunstig verband tussen het eten van vezelrijke producten en het voorkomen van bepaalde soorten kanker. Een 10 gram hogere dagelijkse vezelinname hangt samen met een ongeveer 10% lager risico op darmkanker en een 5% lager risico op borstkanker. Vooral bij een inname van 20 tot 40 gram per dag lijkt het risico verlaagd.

Het eten van vezelrijke producten vermindert ook het risico op hart- en vaatziekten. Een hogere inname van vezels hangt per 7 gram per dag samen met een ongeveer 10% lager risico op bepaalde hartziekten, zoals een hartinfarct. Vooral bij een inname van 20 tot 40 gram per dag lijkt het risico verlaagd.

En alsof het nog niet genoeg is, onderzoek heeft aangetoond dat mensen die veel vezels eten een kleinere kans op diabetes type 2 hebben. Een 10 gram hogere inname van vezels per dag hangt samen met een ongeveer 5% lager risico op diabetes type 2.

Kortom, het is een ideale aanvulling op deze gezonde kip-kerriesoep. Enjoy!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het kip-kerriesoep (licht gebonden) recept

Kip-kerriesoep (licht gebonden)
Kip-kerriesoep (licht gebonden)
Stemmen: 16
Score: 4.06
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze kip-kerriesoep (licht gebonden) is supersnel en supermakkelijk te bereiden. Naast dat het ook gezond is, smaakt het ook weer heerlijk! Echt weer supersnel gezond :-).
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Kip-kerriesoep (licht gebonden)
Kip-kerriesoep (licht gebonden)
Stemmen: 16
Score: 4.06
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze kip-kerriesoep (licht gebonden) is supersnel en supermakkelijk te bereiden. Naast dat het ook gezond is, smaakt het ook weer heerlijk! Echt weer supersnel gezond :-).
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de kip in kleine stukjes.
  2. Kruid de kip met een beetje peper en zout.
  3. Doe de olijfolie in de pan en braad de kip totdat deze lichtbruin wordt.
  4. Doe ondertussen warm water in een hoge kom en voeg de cannellinibonen en het bouillonblokje toe.
  5. Blend het geheel met een staafmixer.
  6. Voeg vervolgens de soepgroente toe aan de kip en bak deze kort mee.
  7. Voeg het papje van cannellinibonen toe en breng het aan de kook.
  8. Voeg de kerriepoeder en Provençaalse kruiden toe.
  9. Laat het geheel even kort doorkoken.
  10. Klaar is de kip-kerriesoep (licht gebonden). Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Hoi Carlo,

    Ik wil deze soep graag maken maar vroeg me af of het met een groente- of kippenbouillonblokje moet. Alvast bedankt!

    Groeten,
    Marlies

    1. Hoi Marlies,

      Het kan beide, maar in dit geval heb ik een lichte voorkeur voor een kippenbouillonblokje.

      Eet smakelijk alvast!

      Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *