Ceci in zimino
Spread the love!

Over het ceci in zimino recept

Ceci in zimino, is een oud recept van de Ligurische arme keuken. Het is een mager gerecht dat in Ligurië op de kerstavond werd geserveerd. Perfect voor een balansdag, gezien het relatief weinig calorieën bevat maar wel enorm vult.

Ligurië is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio’s.

De kikkererwtensoep in zimino, is een smakelijke kikkererwten-, snijbiet- en champignonsoep. Zimino betekent: en saus van groenten.

Deze soep behoort tot de Ligurische culinaire traditie, in het bijzonder tot de Genuese keuken. Oorspronkelijk werd dit dus geserveerd tijdens Kerst. Tegenwoordig wordt deze Genovese kikkererwtensoep het hele jaar door gemaakt.

De kikkererwten met snijbiet en champignons zijn ideaal voor elke gelegenheid, van lunch op het werk, tot aan een diner met vrienden. Deze soep van kikkererwten wordt officieel gemaakt met snijbiet. Het seizoen van snijbiet loopt van mei tot en met oktober. Maar, blijkbaar is het geen populair product. Ik kon het niet vinden in de supermarkt.

Het alternatief voor snijbiet is spinazie. Om die reden heb ik in dit recept gekozen voor spinazie.

Lang genoeg gekletst. Het is vooral erg lekker en het zit boordevol groenten; dik 400 gram groente per persoon! Supergezond! En zo gemakkelijk en lekker is het dus om voldoende groente te eten 😉.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het ceci in zimino recept

Ceci in zimino
Ceci in zimino
Votes: 7
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Ceci in zimino
Ceci in zimino
Votes: 7
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Snipper de ui.
  2. Zet een pan op het vuur met olijfolie.
  3. Fruit de ui.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
  5. Voeg de champignons, tomaten, tomatenpuree en kikkererwten toe.
  6. Roer het geheel goed door elkaar.
  7. Voeg de spinazie toe en doe de deksel op de pan.
  8. Laat de spinazie wat slinken en roer vervolgens alles nog eens goed door elkaar.
  9. Laat het gerecht even pruttelen, totdat er een rijk gevulde soep ontstaat.
  10. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  11. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel de soep over de kommen en garneer de soep met de peterselie.
  13. Klaar is de Ceci in zimino. Eet smakelijk!
Recipe Notes

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Dit is echt met recht een super snel gerecht, mede doordat ik de ingrediëntenlijst niet goed gelezen had en de tomaten vergeten was… Maar gelukkig nog een blik tomatenblokjes in huis. We hebben ervan genoten met een paar verschillende ingrediënten zoiets smaakvols gegeten. Wederom top Carlo!

    1. Dag Herma, dankjewel voor dit leuke bericht. De kers op de taart voor mijn dag 😊👍. Bij ons thuis staat hij ook op de favorietenlijst. Goede oplossing trouwens om de tomaten te vervangen door de tomatenblokjes. Gezond genieten 😉👍. Groetjes, Carlo

  2. Vandaag het recept gemaakt, wel op mijn manier. Geen snijbiet. Ik had nog wat spinazie.
    Extra toegevoegd aan kruiden: koriander, djintin en gerookte paprika.
    Verder spekjes, knoflook, gele paorika en een stukhe winterwortel in stukjes.
    Overheerlijk!

    1. Oooooh, verse snijbiet uit de moestuin. Leuk alternatief voor de spinazie. Dat gaat vast en zeker goed smaken. Eet smakelijk alvast!

  3. Hallo Carlo wat is dit weer een zálig recept!!
    We genieten al jaren van je geweldige recepten 🙂
    Heel veel dank, groetjes Marcel en Marianne

    1. Hi Marianne, superfijn om te horen en dankjewel voor dit toffe berichtje. Ik krijg nu al weer zin om weer wat nieuws te bedenken 🤗👍

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *