Over de zwarte bonenschotel met romige limoen koriander dressing
Deze zwarte bonenschotel met romige limoen koriander dressing is ontzettend simpel te bereiden en echt heel erg lekker. Vooral die dressing is erg lekker!
Normaal verkleurt avocado vrij snel zodra het vruchtvlees met zuurstof in contact komt. Deze dressing blijft echter heel lang mooi knalgroen. Dat komt door de antioxidanten die in de limoen zitten.
Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines C en E, spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen. Deze vind je vooral terug in groente en fruit.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Antioxidanten beschermen tegen agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Ze kunnen daarmee mogelijk op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen. In dit geval beschermen ze ook tegen het verkleuren van de avocado.
Het zwarte bonenschotel met romige limoen koriander dressing recept
- 1 theelepel agavesiroop
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 stuk avocado
- 3 stuks bosuitjes
- 250 gram cherrytomaten
- 1 teentje knoflook
- 7,5 gram koriander
- 1 stuk limoen
- 150 gram maïs
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode paprika
- 1 beetje water
- 1 beetje zout
- 400 gram zwarte bonen
- Halveer eerst de cherrytomaatjes.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de paprika vervolgens toe aan de cherrytomaatjes.
- Laat de maïs uitlekken en voeg deze toe aan de cherrytomaatjes en de paprika.
- Doe de zwarte bonen uit het blik in een vergiet en spoel ze even schoon. Dit voorkomt dat het gerecht grauw kleurt. Voeg de zwarte bonen toe aan de rest.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg die ook toe.
- Voeg twee eetlepels olijfolie toe met een beetje peper en zout. Hussel de salade goed door elkaar.
- Nu gaan we de dressing maken. Gebruik hiervoor een hoge beker en een staafmixer.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe deze in de hoge beker.
- Snijd de limoen doormidden en knijp het sap eruit. Voeg dit toe aan de avocado.
- Snijd de 7,5 gram koriander doormidden en voeg dit ook toe.
- Schil het teentje knoflook en voeg die in zijn geheel toe.
- Voeg vervolgens een eetlepel appelazijn en een theelepel agavesiroop toe.
- Mix het vervolgens met de staafmixer tot een romige dressing. Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Verdeel de salade over de borden en schep de romige dressing over de salade heen. Klaar is de zwarte bonenschotel met romige limoen koriander dressing. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ik wil dit gerecht maken, maar nu heb ik tientallen blikjes met bonen in de kast staan, maar… nou net geen zwarte bonen. O.a. Kidney bonen, borlotti bonen, cannellini bonen, lima bonen, chili bonen… eens kijken welke het wordt 🤔. Heb je misschien nog een advies?
Alles kan, behalve de chilibonen. Daar zit o.a. tomatenpuree bij. Ikzelf zou gekozen hebben voor de kidneybonen. Was het uiteindelijk wel lekker?
Ik heb inderdaad de kidneybeans en het was erg lekker!
Super lekker! Ik maak de saus met de hand (vork), flink wat extra werk maar wel waard. Liever met een andere lepel dan waarmee je geproeft hebt uitserveren Carlo!
Hahaha, het lijkt inderdaad wel op. Maar wees gerust, als je een keer komt eten dan doe ik dat zeker 😉
Hi Carlo,
Ik vond het verrukkelijk, ondanks dat het een beetje karig was qua ingrediënten. Mijn man en kind kon het niet bekoren, zij houden beiden niet van avocado.En zodra zij zien dat die gebruikt worden weigeren ze het te eten. Zij aten dus zonder de saus een karige bonen maaltijd!
Hi M.S.M,
Goed te horen dat jij het lekker vond!
Zonder de avocado is er inderdaad niet veel aan :-(. Zonde dat ze het niet geproefd hebben, het smaakt zo anders dan alleen maar avocado.
Hopelijk de volgende keer meer succes!
Groetjes,
Carlo
Het was weer heerlijk,en gaat bij de favorieten
Goed te horen! 🙂
Deze vandaag voor het eerst gegeten. Mijn maag niet vrolijk. Het is of de koriander of de tomaat (=nachtschade). Ik denk voor een volgende keer dat ik beiden eruit laat en als salade eet bij een omelet of zo.
Ik zag eerder vandaag een recept dat er erg op leek, ook op deze site. Heb boodschappen gedaan en kan het nu niet meer vinden: zwarte bonensalade met avocado, gele paprika en rode ui. In de dressing zit koriander en komijn. Kun je me de link sturen? Alvast bedankt!
Hier moet hij tussenstaan https://supersnelgezond.nl/tag/zwarte-bonen/
Dank je wel! Op mijn geheugen gemaakt en was al heerlijk, maar fijn om het recept toch alsnog te hebben.