Pompoensoep
Spread the love!

Over de pittige pompoensoep

Dit is een recept voor een hele snelle en pittige pompoensoep. Deze is binnen 15 minuten te bereiden en echt vet lekker! Ik heb het zelf gelijk 2 dagen achter elkaar gegeten, zó lekker vond ik het!

Om de pompoensoep ook echt binnen 15 minuten te kunnen bereiden, maak ik gebruik van voorgesneden pompoen. Dat doe ik, omdat ik het zo simpel mogelijk probeer te maken om gezond te eten.  Je hoort dan wel vaak mensen zeggen: “Voorgesneden is niet gezond, want daar zitten geen voedingsstoffen meer in”, maar dat is totaal niet waar, zie ook mijn artikel over voorgesneden groenten en fruit. Meten is weten 😉 .

Kun je deze pompoensoep ook maken met pompoen die je zelf in blokjes snijdt? Ja, natuurlijk! Je bent alleen iets meer tijd kwijt om de pompoensoep te maken. Vind je dat niet erg, dan is dat natuurlijk ook goed.

Wil je geen koriander in je pompoensoep?

In dit recept voor pompoensoep gebruik ik ook koriander. Sommige mensen vinden koriander naar zeep smaken. Dat kan kloppen en blijkt genetisch bepaald te zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met het gen “OR6A2” het reukvermogen hebben om een zeepachtige geur uit de koriander te kunnen ruiken. Over de zeepsmaak van koriander valt dus echt niet te twisten 🙂 .

Wil je geen koriander in je pompoensoep? Kies dan voor basilicum of (Thaise) munt. Dat is ook erg lekker in dit recept. De bereidingswijze blijft hetzelfde. Voeg het gewoon vlak voor het einde toe.

Het pittige pompoensoep recept

Pompoensoep
Pompoensoep
Stemmen: 16
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pompoensoep
Pompoensoep
Stemmen: 16
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe het water in de waterkoker. Op die manier is de pompoensoep straks sneller klaar.
  2. Doe de kokosolie in de pan en zet de pan op het vuur.
  3. Snijd nu snel de ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Doe dit in de pan.
  4. Voeg de yellow curry paste toe. Roerbak het geheel totdat de ui glazig wordt. Voeg eventueel een klein beetje water toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
  5. Doe de blokjes pompoen in de pan samen met de reuzenbonen. Roerbak dat nog even kort.
  6. Voeg het water uit de waterkoker toe en breng het geheel aan de de kook. Je bent nu als het goed is zo'n 5 minuten bezig.
  7. Breng het geheel, in de komende 5 minuten, aan de kook en laat de pompoensoep even koken.
  8. Hak ondertussen de koriander fijn.
  9. Wacht tot de teller op 10 minuten staat en pureer dan het geheel tot een egale soep. Laat het nog even koken.
  10. Als de teller op 14 minuten staat kun je de koriander toevoegen (bewaar een klein beetje) en breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.
  11. Verdeel het over de soepkommen en garneer het met de pompoenpitten en het restje koriander.
  12. Klaar is je pompoensoep, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

11 Commentaar

  1. ook weer een overheerlijk soepje.
    Carlo, weet jij misschien hoe het komt dat als ik rauwkost, salade, warm eten, brood eet krijg ik na 30 min een dip, moe, veel gapen en ontzettend koud. Drink ik smoothies en eet ik plantaardige yoghurt en soep heb ik nergens last van.

    1. Hi Maria,

      Dat durf ik zo op afstand niet te zeggen. Het zou met je bloeddruk of bloedsuiker te maken kunnen hebben, maar dat is meer een vraag voor een dietist. Die kan dan jouw persoonlijke (medische) situatie meewegen en vervolgens beter inschatten wat dit zou kunnen veroorzaken en hoe je het kunt voorkomen.

      Mocht je het willen uitzoeken, dan kun je via je huisarts een verwijzing krijgen naar een dietist. Je basisverzekering van je zorgverzekeraars vergoed drie behandeluren per kalenderjaar. Je hoeft waarschijnlijk geen eigen risico te betalen indien de vergoeding van dieetadvies plaatsvindt via de zogenoemde ‘ketenzorg’ waar huisartsen en diëtisten onder kunnen vallen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de diagnose diabetes, COPD of in het geval van (een verhoogde kans op) hart- en vaatziekte. In andere gevallen is het eigen risico wel toepassing.

      Ik hoop dat met dit antwoord toch iets kunt.

      1. Carlo , dank je wel voor je reactie, Ik ga daar deze week eens navraag naar doen, en anders op de smoothies en soep blijven, die zijn op enkele na erg lekker en ik heb ze nog lang niet allemaal gegeten.

  2. Weer super: knoflook, ui, pompoen! Beter kan het niet! Pompoen pitjes bij de bak producten, natuurlijk! Ik keek bij biologisch ;\) Op de 20 gram curry pasta, heb ik maar twee eetlepels gedaan, omdat er een 2 in zat:) Klopt dat ongeveer, Carlo? Groet

  3. Crême Fraise, kan bij mij niet zoveel kwaad. Geen pompoen pitten gevonden, maar pijnboompitten waren excellent! Erg lekker! Michel Smult

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *