Kimchi aardappelstoof met varkenshaas
Spread the love!

Over het kimchi aardappelstoof met varkenshaas recept

De inspiratie voor deze kimchi aardappelstoof met varkenshaas komt uit Korea. Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Kimchi bestaat uit gefermenteerde kool en groenten.

En nu denk je misschien: ja maar, aardappelen in een Koreaans gerecht?

Dat kan ik mij voorstellen, maar in Korea zijn ze ook goed bekend met de aardappel.

De aardappel werd in het begin van de 19e eeuw op het Koreaanse schiereiland geïntroduceerd – waarschijnlijk uit China. Het werd erg belangrijk tijdens de Japanse bezetting van 1910 tot 1945. Het redde veel boerenfamilies van de hongerdood tijdens de Tweede Wereldoorlog. De aardappel is nooit meer weggegaan. Er worden nog steeds heel erg veel aardappelen gekweekt.

Een Koreaans gerecht met aardappel is dus helemaal niet zo vreemd.

Kimchi

De kimchi kocht ik kant en klaar in een blikje. Ik koos voor de Jongga Kimchi mat. Die is echt behoorlijk pittig, maar het maakt het gerecht super smaakvol. Het voordeel is dat je niets overhoudt. Ik heb het gerecht gebaseerd op de inhoud van het gehele blikje.

Kesbeke Kimchi

De echte Amsterdammer Oos Kesbeke heeft sinds kort ook een kimchi in zijn assortiment. Oos Kesbeke is bekend van het familiebedrijf Kesbeke Fijne Tafelzuren. Door de coronacrisis had Oos meer tijd om nieuwe recepten te verzinnen. Vandaar dat er nu ook kimchi in het assortiment zit. Op de website van I amsterdam lees je er meer over. Dit potje bevat iets minder dan twee keer zoveel kimchi, maar wel iets meer vocht. Kies je voor deze kimchi, gebruik dan de helft van het potje inclusief wat vocht. Deze kimchi smaakt wat zuurder en is iets minder pittig.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Ik kan nog veel meer vertellen over dit gerecht en kimchi, maar het belangrijkste is toch hoe deze kimchi aardappelstoof smaakt ;-). Kortom, ik ben wel benieuwd wat jij ervan vindt. Laat het even weten in een reactie onder het recept. Daar maak je mij altijd blij mee :-D.

Het kimchi aardappelstoof met varkenshaas recept

Kimchi aardappelstoof met varkenshaas
Kimchi aardappelstoof met varkenshaas
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De inspiratie voor deze kimchi aardappelstoof met varkenshaas komt uit Korea. Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Kimchi bestaat uit gefermenteerde kool en groenten.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Kimchi aardappelstoof met varkenshaas
Kimchi aardappelstoof met varkenshaas
Stemmen: 3
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De inspiratie voor deze kimchi aardappelstoof met varkenshaas komt uit Korea. Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Kimchi bestaat uit gefermenteerde kool en groenten.
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pan met ca 400 ml water op het vuur.
  2. Snijd de voorgeschilde aardappelen in kleine hapklare blokjes.
  3. Breng de aardappelen aan de kook en kook de aardappelen totdat je ze straks overhevelt naar de hapjes pan.
  4. Snijd de varkenshaas in (niet al te grote) plakjes.
  5. Bestrooi de varkenshaas met wat peper en zout.
  6. Snijd de ui in halve maantjes.
  7. Snijd de shiitakes in stukken.
  8. Doe de olijfolie in een hapjespan met een deksel en zet de pan op het vuur.
  9. Doe de ui, shiitake en de blokjes varkenshaas in de pan.
  10. Bak de varkenshaas totdat deze bruin begint te kleuren.
  11. Voeg de kimchi toe.
  12. Schep de aardappelen (die nog niet helemaal gaar zijn) over in de hapjespan met wat van het kookvocht. Zorg dat de aardappelen weer net onder water staan en doe de deksel op de pan. Kook de aardappelen zo verder gaar.
  13. Haal deksel van de pan, vlak voordat de aardappelen gaar zijn, en wacht even tot de saus iets indikt.
  14. Verdeel het gerecht over de borden en klaar is de kimchi aardappelstoof met varkenshaas. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

  1. Mmm, lekker recept! Houden we erin.
    Kimchi Kesbeke gebruikt, was precies pittig genoeg.
    Vandaag met aardappelen, maar ga zeker ook nog met rijst proberen.

  2. Voor de tweede keer gemaakt, was benieuwd naar de smaak. Het neigt wel om er drie maaltijden uit te halen met aardappels 800 gram, shitakes 150 gram, in de schappen. Ik ben wel benieuwd, hoeveel zilvervlies rijst hier voor nodig is, Carlo 😉

    Het brand lekker in de mond!
    Michel Smult

    1. Hi Michael,

      Met rijst erbij kan ook erg lekker zijn. Als je er 3 maaltijden van wilt maken, dan zou ik gaan voor 75 gram rijst per persoon.

      Eet smakelijk weer!

      Groetjes, Carlo

  3. Hee Carlo, je hebt ‘t weer geflikt; makkelijk, origineel en erg lekker. Met de kimchi van Kesbeke mooi pittig genoeg iig. Ik ga ‘m ook een keer proberen met (zilvervlies) rijst apart ipv aardappel al duurt dat wat langer natuurlijk. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *