Over de pompoen dip
Deze pompoen dip is vet lekker en supergezond. Hij is ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden. Ideaal om te serveren met plakjes komkommer bijvoorbeeld.
Je eigen dips maken is echt heel erg makkelijk. Het is ook nog eens veel lekkerder dan die kant en klare spullen. Dit recept is ook weer zo simpel. Het is, net als alle andere recepten op deze site, weer binnen 15 minuten klaar. Je moet het alleen van te voren maken, zodat het nog kan afkoelen.
Normaal is elk recept voor 2 personen. Dit recept zorgt echter voor een flinke kom pompoen dip. Als ik het onderdeel maak van een avond maaltijd, dan is dit voldoende voor 4 personen. In dat geval snijd ik 2 komkommers in plakjes en 2 paprika in grote blokjes. Daarbij kun je dan nog wat blokjes kaas serveren, wat olijven, etc. Op die manier heb je echt een prima maaltijd voor 4 personen.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het pompoen dip recept
- 125 gram champignons
- 1 stuk citroen
- 310 gram kikkererwten
- 1 klontje boter
- 1 teentje knoflook
- 1 beetje peper
- 400 gram pompoen
- 1 beetje zout
- Snijd de pompoen in blokjes. Ikzelf heb een zakje voorgesneden pompoen gebruikt. Wil je weten wat de impact is op de voedingswaarde? Lees dit artikel.
- Hak het teentje knoflook fijn.
- Doe een klontje boter in een hapjespan en voeg de knoflook toe samen met de pompoen. Doe de deksel op de pan en gaar het 5 minuten.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
- Voeg na 5 minuten de kikkererwten en de champignons toe. Laat het geheel nog 5 minuten garen.
- Rasp de schil van de citroen en zet het rasp even apart.
- Doe alles in een grote kom, samen met het citroenrasp en wat peper en zout.
- Mix het geheel met een staafmixer tot een puree. Proef even of het op smaak is. Niet gelijk de hele bak leeg eten hè? 🙂
- Zet de kom even apart, zodat het wat kan afkoelen. Laat het erna verder afkoelen in de koelkast.
- Server het met plakjes komkommer en stukjes paprika, zodat je gasten die kunnen gebruiken om mee te dippen. Vooral de combinatie met paprika is erg lekker!
- Zo heb je een hele lekkere gezonde pompoen dip.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ga dit maken voor mijn Husbands verjaardag volgende week.
Alvast van harte gefeliciteerd!