Over het pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember recept
Deze pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember is echt zo’n heerlijke herfst-/wintermaaltijd. Het is echt een superlekkere en hartverwarmende soep.
Dit zijn de ingrediënten. Alleen de ui staat niet op de foto.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het valt alleen niet mee om hem binnen 15 minuten te bereiden. Toen ik hem voor het eerst maakte was ik net iets meer dan 16 minuten bezig. Een tweede keer lukt het me vast wel om hem binnen 15 minuten te bereiden. Nu weet ik namelijk exact de volgorde van de verschillende stappen.
Je hoeft de pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember natuurlijk niet binnen 15 minuten te bereiden. Het is gewoon een deel van het handelsmerk van deze website. Elk recept is supersnel te bereiden én gezond. Zo word je supersnel gezond 😉.
De ricotta is overigens optioneel. Ikzelf vond het wel een erg lekkere toevoeging, maar de soep is ook zonder de ricotta erg lekker.
Let wel op! Kies je voor een andere ras el hanout kruidenmix dan de Jonnie Boer kruidenmix, dan zit er geheid zout in de kruidenmix. Wees dan zuinig met de kruidenmix en voeg dan niet ook nog extra zout aan het einde toe. In de Jonnie Boer kruidenmix zit geen zout en daarom kun je rustig een flinke theelepel van die kruiden toevoegen. Je voegt dan vooral smaak toe en dan kun je aan het einde bepalen hoeveel zout je nog los wilt toevoegen. Dit zijn de kruiden die in de mix zitten: paprika, korianderzaad, komijnzaad, 14% kaneel, 9,9% gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment.
Ik ben benieuwd wat je van deze pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember vindt! 🙏
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember recept
- 1 stuk gember
- 1 stuk zoete appel
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram pompoen voorgesneden
- 1 theelepel ras el hanout Jonnie Boer kruidenmix
- 100 gram ricotta
- 7,5 gram salie
- 1 stuk sinaasappel
- 1 stuk ui
- 500 ml water
- 1 stuk winterpeen
- 1 beetje zout
- Doe het water in een waterkoker.
- Zet een pan op het vuur met 1 eetlepel olijfolie erin.
- Snijd de ui in halve maantjes en doe deze in de pan.
- Dreigt het aan te branden? Voeg dan een klein beetje water toe.
- Voeg de voorgesneden pompoen toe.
- Snijd ondertussen de wortel in dunne plakjes en voeg deze toe.
- Voeg de ras el hanout toe.
- Rasp de gember en voeg dit toe.
- Voeg het kokende water toe en doe een deksel op de pan.
- Schil de sinaasappel, controleer de partjes op pitjes en voeg het vruchtvlees toe.
- Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in stukjes en voeg deze toe.
- Laat het geheel even zachtjes koken.
- Zet een klein pannetje met anti-aanbaklaag op het vuur.
- Doe hier 2 eetlepels olijfolie in.
- Zodra de olie warm is, voeg dan de blaadjes salie toe. Frituur de blaadjes kort.
- Laat de blaadjes salie even uitlekken in een vergiet en leg ze daarna op een stukje keukenrol om te drogen.
- Blend de soep met een staafmixer zodra de pompoen zacht is.
- Breng het geheel op smaak met een beetje zout.
- Verdeel de soep over de kommen, voeg wat ricotta toe en garneer met de salie.
- Klaar is de pompoen wortelsoep met sinaasappel en gember. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
TipI.P.V die kruidenmix van Johnnie Boer, waar ik hier in duitsland niet aan kan komen voldoet een pittige kerriepoeder
Dat klinkt ook lekker!
Nou, het is geen maandag meer haha, maar ik heb em gemaakt! Ik ga nog eel extra ras el hanout toevoegen, maakt het echt lekker!
Maar het is een echt lekker soepje. Al mist de appel nog. Maar ik heb best wel veel terwijl ik me aan de hoeveelheden heb gehouden. Dus mooi nog extra voor in de vriezer. Dankjewel Carlo!👍
Staat voor as maandag op het menu. Klinkt goed. Ik laat het weten!!😃
Ik ben benieuwd, eet smakelijk alvast!
Hi Maria, superleuk om weer zo’n enthousiast berichtje van jou te lezen. Daar maak je mij altijd weer blij mee, dus bij deze: jij ook dankjewel!
Carlo, wat is dit weer een overheerlijk soepje, vroeger zou ik zo’n combi echt niet eten maar door jou site met al die verschillende combi’s maak ik alles en ik moet zeggen er zijn er niet veel die ik echt vies vind en ik leer veel verrassende dingen te eten. Super tof, dank je wel.