Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen
Spread the love!

Over de rodekoolsalade met tomaten en rozijnen

Deze rodekoolsalade met tomaten en rozijnen is lekker fris. Een salade die er een keer niet groen uit ziet. Het gerecht is in zijn geheel bijna 100% alkaliserend. De azijn is licht verzurend. In dit geval natuurlijk helemaal niet erg. In elke gemiddelde situatie kun je 20% tot 40% verzurende voeding verwerken in je gerecht. Dus in dit gerecht is ruimte genoeg om wat verzurende voeding te verwerken.

Het rodekoolsalade met tomaten en rozijnen recept

Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen
Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen
Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en verwijder de stronk. Snijd de kool in dunne reepjes.
  2. Kneed vervolgens 1-2 theelepels gemalen zeezout door de kool om ervoor te zorgen dat hij wat zachter wordt.
  3. Rooster het koriander- en het komijnzaad in een droge koekenpan totdat het begint te geuren. Kneus de specerijen in een vijzel.
  4. Klop de azijn en de olie door elkaar. Voeg de afgekoelde specerijen en wat versgemalen peper toe.
  5. Maak de tomaten schoon en snijd ze in zessen. Voeg de tomaten, de rozijnen en de paranoten toe aan de rodekool.
  6. Schep de dressing door de salade.
  7. Hak de peterselie grof en voeg hem toe aan de salade.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *