Over de roerbakschotel met spinazie en courgette
De roerbakschotel met spinazie en courgette is echt een groentebom. Heerlijk aangevuld met rode peper, citroen en basilicum. Gezond en erg snel te bereiden.
Voor dit recept is het wel makkelijk als je snel kunt snijden of een mandoline hebt. Je kunt de courgette in plakken snijden en er vervolgens reepjes van maken, maar met een mandoline gaat het vele male sneller. Daarbij krijg je mooie gelijkmatige reepjes door met een mandoline te werken.
Je zou het gerecht ook nog kunnen garneren met geroosterde pijnboompitten. Omwille van de tijd heb ik die niet gemaakt. Je hoeft de pijnboompitten ook niet altijd te roosteren, maar het geeft toch altijd wel een extra effect. Eigenlijk heb je dan een aantal basis ingrediënten te pakken die je ook in pesto terugvindt. Zoals de kaas, de basilicum en dan optioneel de pijnboompitten. Zeker dus een optie om toe te voegen als je ietsjes meer tijd hebt dan de 15 minuten.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het roerbakschotel met spinazie en courgette recept
- 15 gram basilicum
- 1 stuk citroen
- 1 stuk courgette
- 20 gram Grana Padano
- 1 stuk knoflook
- 1 beetje peper
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 stuk rode peper
- 300 gram spinazie
- 1 beetje zout
- Maak eerst de peper schoon en snijd deze fijn. Pel vervolgens de knoflook en hak ook deze fijn.
- Snijd nu de courgette in kleine reepjes (met een mandoline) en zet die nog even apart.
- Raps de schil van de citroen en zet het schaafsel ook nog even apart.
- Ze een grote wok op het vuur. Het is handig als je echt een grote wok hebt, omdat de spinazie er straks ook bij moet passen. Die slinkt wel snel, maar in het begin is het aardig veel.
- Nu gaan we echt tempo maken. Doe de knoflook en de peper in de pan. Roerbak het 30 seconden. Doe er vervolgens de courgette bij. Roerbak het totaal ook weer dertig seconden. Draai dan het vuur wat lager en doe de spinazie erbij.
- Blijf het geheel goed omscheppen. Langzaam zal de spinazie gaan slinken. Vlak voordat het echt goed gaat slinken kun je de citroen raps toevoegen, samen met de basilicum.
- Hussel het geheel nog even goed om en verdeel het over twee borden.
- Rasp er wat Grana Padano overheen en eventueel nog wat geroosterde pijnboompitjes en klaar is de roerbakschotel met spinazie en courgette.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.