Over de snelle Marokkaanse salade
Deze snelle Marokkaanse salade is echt heel snel te bereiden. Met 5 minuten kan hij al op tafel staan. De inspiratie komt uit de Marokkaanse keuken.
De dressing die ik gebruik is een afgeleide van een traditionele marinade genaamd chermoula. Chermoula is een marinade die meestal gebruikt werd bij het marineren van vis. Tegenwoordig gebruikt men de marinade ook voor vlees en groenten. Het komt veel voor in de Marokkaanse, Tunesische en Algerijnse keuken.
Chermoula wordt vaak gemaakt van een mengsel van kruiden, olie, citroensap, ingelegde citroenen, knoflook, komijn en zout. Het kan ook ui, verse koriander, gemalen chili pepers, paprikapoeder, zwarte peper, of saffraan bevatten.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Er zijn veel verschillende recepten die verschillende kruiden gebruiken en de verhoudingen variëren sterk. In de meeste recepten zijn de eerste twee ingrediënten knoflook en koriander.
In dit recept gebruik ik dus een snelle versie, maar voel je vrij om te experimenteren met de verschillende overheerlijke smaken die deze snelle Marokkaanse salade zo lekker maken.
Het snelle Marokkaanse salade recept
- 1 eetlepel citroensap
- 1 stuk courgette
- 1 beetje cayennepeper
- 1 beetje zout
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 400 gram kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- 7,5 gram koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram wortel
- Doe de wortel, julienne gesneden, in een grote kom.
- Voeg hier de kikkererwten aan toe.
- Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd die 2 stukken ook weer in de lengte doormidden. Snijd van deze 4 stukken vervolgens dunne plakjes en doe die ook in de kom.
- Hak een half bosje koriander in grove stukken en strooi die over de wortel, kikkererwten en courgette.
- TIP! Blader jij liever door gezonde snelle recepten in een boek? Klik hier.
- Maak nu de dressing door de volgende ingrediënten goed te mengen: - olijfolie - citroensap - knoflook, fijngehakt - komijnzaad - cayennepeper - zout
- Schenk de dressing over de salade en hussel het geheel goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra zout toe indien het gerecht nog wat weinig smaak heeft of te zoet smaakt.
- Klaar is de snelle Marokkaanse salade, eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hoi Carlo,
Zou je hier ook een alternatief voor de wortel weten? Het recept klinkt goed, alleen ben ik allergisch voor wortels…
Groetjes, Leontien
Hi Leontien,
Dan zou ik gaan voor paprika in dunne reepjes, vanwege het zoete effect in het gerecht.
Groetjes, Carlo
Wortel julienne snijden is ‘a pain in the ….’, Carlo!!!
Salade gemaakt voor mijn verjaardag, met de zuurkool salade, groot succes!
Maar, volgende dag nog veel over (gelukkig), met wat olijfolie in de wok gegooid, met een runderhaas er naast. Heerlijk! Dus een prima dubbel gerecht erbij!
Michel Smult
😀 😀 Ik pak ook zelf (lekker lui) de voorgesneden wortel. Of ik snijd het met een “mandoline”, dat werkt ook erg goed.
Nog gefeliciteerd bij deze! Ik hoop dat je naast het lekkere eten ook een fijne dag hebt gehad.
Groeten, Carlo
Lekker zeg!
Maareh….vijf minuten? Meet jij dat vanaf het snijwerk? Nou klopt het inderdaad dat ik al vijf minuten nodig heb om uit te vinden hoe ik m’n keukenmachine op julienne krijg, maar dan nog. 😉
????
Hahahaha 😀 Ik was zo gemeen om de kant-en-klaar gesneden wortel te gebruiken :-D. De courgette heb ik wel zelf gesneden 😉
Heerlijk!