Over het Speedy Gonzales recept
Dit Mexicaanse gerecht is zo snel en simpel te bereiden, dat ik het naar de “de snelste muis van Mexico” heb vernoemd: Speedy Gonzales!
Speedy Gonzales, “de snelste muis van Mexico”, is een tekenfilmpersonage uit de cartoonreeks van Warner Brothers: Looney Tunes en Merrie Melodies. De typische kenmerken van Speedy zijn dat hij bijzonder hard kan rennen en dat hij een opvallend Mexicaans accent heeft.
De kat Sylvester is een van de vaste tegenstanders van Speedy. Die twee samen zijn een duo vergelijkbaar met Road Runner en Wile E. Coyote. Midden jaren 60 belandde Speedy steeds in conflict met Daffy Duck. Een ander terugkerend personage is Speedy’s neef Slowpoke Rodriguez, de traagste en sloomste muis van Mexico.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wat een lol heb ik als kind gehad! ❤️
Dus, dit recept is een mooi eerbetoon, al zeg ik het zelf. Wat maakt het Mexiaans? Het basisingrediënt in de Mexiaanse keuken is maïs dat tot vele vormen verwerkt wordt. Daarnaast komen chilipepers en tomaten in bijna elke maaltijd voor, dus ook in dit gerecht. Bonen zie je ook veel terugkomen. Ook in dit gerecht. Samen met de Jonnie Boer Picadillo kruiden krijgt het de echte Mexiaanse smaak. De naam picadillo is afgeleid van het werkwoord ‘picar’, dit betekent kleine stukjes gehakt in het Spaans. Deze veelzijdige, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals jalapeno en oregano. De melange wordt vaak gebruikt in Mexicaanse gerechten zoals empanada’s en taco’s.
Maar is het ook gezond? Ook dit gerecht bevat weer meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en daarbij nog een portie peulvruchten. Lekker veel vezels dus. Zo simpel kan het zijn en het is ook nog eens superlekker. Kortom, supersnel en gezond!
¡Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba! Op naar de supermarkt voor de ingrediënten 😉.
Het Speedy Gonzales recept
- 125 ml crème fraîche light
- 1 theelepel Jalapeño peperschijfjes
- 2 theelepels Jonnie Boer Picadillo kruiden
- 7,5 gram koriander
- 140 gram maïs
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode ui
- 390 gram tomatenblokjes met knoflook
- 20 gram Zaanlander extra belegen 35+ kaas
- 1 beetje zout
- 265 gram zwarte bonen
- Snijd de rode ui in halve maantjes.
- Doe de olijfolie in een pan.
- Fruit de ui totdat deze glazig wordt.
- Hak ondertussen de Jalapeño peperschijfjes fijn en voeg deze toe.
- Maak ondertussen de paprika schoon, snijd deze in blokjes en voeg ook deze toe.
- Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden toe.
- Voeg de maïs toe.
- Spoel de zwarte bonen af en voeg deze toe.
- Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe.
- Hak de koriander fijn en voeg deze toe. Houd een klein beetje achter om te garneren.
- Breng het geheel op smaak met wat zout.
- Laat het geheel even pruttelen.
- Verdeel de Speedy Gonzales over de kommen.
- Garneer de Speedy Gonzales met wat crème fraîche light, wat geraspte Zaanlander extra belegen 35+ kaas en een het restje koriander.
- Klaar is de Speedy Gonzales. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Wat een super lekker gerecht, hebben zitten smullen!
Blijft op het menu!
Doet mij altijd goed zo’n leuk bericht. Dankjewel voor het delen.
Lekker! Ik heb dit recept vandaag voor het eerst gemaakt maar zeker niet voor het laatst. Was de crème fraische light vergeten te kopen dus toen maar een beetje yoghurt erop gedaan, was ook heerlijk.
Goed te horen en slim bedacht om yoghurt al alternatief te kiezen 👍.
Carlos, met recht speedy….. super snel en heerlijk, top gerecht!
Goed om te horen, dankjewel voor het berichtje!
Jammie jammie ik te smullen van dit recept. Ik had geen zwarte bonen maar wel kikkererwten dus heb ik die maar gebruikt
Goed opgelost! Fijn te horen dan het in de smaak viel 👍🎉
Makkelijker wordt het niet! En lekker idd. Thanks Carlo
Goed te horen! 🎉👍