Over de spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten
Deze spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten is een supersnel gezond recept. De pure smaken van de producten spreken in dit gerecht voor zichzelf.
Dit gerecht is op basis van een Italiaans gerecht. Gebakken spinazie met knoflook en pijnboompitten. Dat moet je eigenlijk ook eens zo proberen. Heerlijk bijgerecht als je een avondje hebt met kleine hapjes. Ikzelf vind het zo verrassend lekker, dat ik het soms wel elke dag wil eten.
Alleen de spinazie gebakken in knoflook met wat pijnboompitten is natuurlijk niet genoeg voor een avondmaaltijd. Vandaar dat ik deze versie wat uitgebreid heb. Ik voeg er cherrytomaten en spekjes aan toe. Op die manier (zeker als je kiest voor 400 gram spinazie) wordt het een volwaardige avondmaaltijd. Een heerlijke spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten. Erg lekker!
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het spinazieschotel met spekjes en cherrytomaten recept
- 250 gram cherrytomaten
- 2 eetlepels Grana Padano
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 200 gram spekreepjes
- 300 gram spinazie
- Zet een steelpannetje op hoog vuur. Bak hierin de spekjes. Dit duur zo’n tien minuten. Dan worden de spekjes lekker krokant. Je hoeft geen vet toe te voegen. De spekjes bevatten vet genoeg. Laat ze erna uitlekken in een vergiet.
- In de tussentijd kun je de cherrytomaten halveren. Zet die nog even apart.
- Zet dan een klein pannetje op het vuur. Rooster hierin de pijnboompitten. Eventje heel kort, totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan. Heel belangrijk! Als je ze van het vuur zou halen, maar in het pannetje zou laten dan worden ze zacht en minder lekker.
- Hak vervolgens een teentje knoflook fijn. Doe deze in de grootste hapjespan met anti-aanbaklaag die je hebt. Samen met een scheutje olijfolie. Fruit de knoflook heel kort. Doe er dan de spinazie bij.
- Daarom moet het de grootste pan zijn. Verse spinazie neemt heel veel ruimte in. Het slinkt erna wel enorm. Dus misschien moet je het even in twee delen doen. Laat de spinazie even warm worden met een deksel op de pan. Zodra de spinazie begint te slinken kun je pijnboompitten en spekjes toevoegen. Haal de pan direct van het vuur, anders slinkt de spinazie teveel.
- Voeg als laatste, heel kort, de cherrytomaten toe. Die hoeven niet verwarmt te worden, maar wel even zorgen dat ze niet meer koud zijn.
- Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi het geheel met geraspte Grana Padano. Heerlijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Vanavond even snel gemaakt. Ik was ook bang dat het te weinig zou zijn voor 4 personen, dus voor de andere 3 leden van het gezin tagliatelle erbij gekookt. Voor mij nog maar wat roomkaas met pesto ernaast. Oeps geen spekjes meer in de vriezer wel 2 saucijzen, dan die er maar in stukjes door heen. Het was precies genoeg en het was heerlijk.
Goed te horen! En als tip: alle recepten op deze site zijn voor 2 personen. Het aantal personen is bij het recept wel makkelijk aan te passen naar andere aantallen.
Vanavond hebben we dit gemaakt en het was heerlijk!!!!
Binnen een handomdraai staat het op tafel! Echt een super recept!!
Goed te horen! Dankjewel voor je leuke berichtje! 🙏👍
Net gegeten. Met 2 man ging een hele zak spinazie van 450 gr. op. Te weinig cherrytomaten in huis dus aangevuld met zongedroogde tomaten . Heerlijk. De kaas en pijnboompitten hebben we niet gemist.
Met de zongedroogde tomaten aanvullend op de cherrytomaten voeg je stiekem ook lekker veel hartige smaak toe. Dat maakt dat je de kaas en pijnboompitten minder of niet mist. Goed te horen dat het gesmaakt heeft en jullie hebben weer lekker veel groenten binnen :-).
Heerlijk was het! Onverwachts want ik dacht dat het echt te licht zou zijn als hoofdmaaltijd. Ik heb er met cajun gekruide zoete aardappel wedges bij geserveerd. Was lekker maar niet nodig. Top hoor!
Goed te horen en aardappel wedges erbij is ook een prima keuze. Dankjewel voor het leuke berichtje!
Hallo Carlo,
Is dit ook lekker met boerenkool ipv spinazie?
Hi Maria, ik heb het gerecht wel echt bedacht met spinazie. Dat was de basis. Ikzelf zou het niet zo snel met boerenkool maken. Mocht je het testen, dan ben ik wel heel benieuwd 😉 Groetjes, Carlo
We hebben heerlijk gegeten n.a.v dit recept, ik heb er nog een gekookt eitje bij gedaan(bij spinazie hoort een ei)
Bedankt.
Groet Janny
Goed te horen en het eitje paste nog prima binnen het eetpatroon ook. Helemaal goed! 😀 Graag gedaan, dankjewel voor het leuke berichtje.
Heerlijk!!! Mijn aanpassing, extra spinazie en een rood uitje…
Goed te horen. Extra groenten is natuurlijk altijd goed! 😀
Een half teentje knoflook? Ik dacht het niet, doe maar nog een klein teentje er bij! En bij mij gaat de hele zak spinazie op van 300g
Voor de duidelijkheid, ik kook voor 1 persoon, mezelf. 😉
Lekker hoor, extra groenten mag altijd! 🙂
Het was heerlijk! Wel vond ik het echt te weinig voor een hoofdmaaltijd. Dus een cracker met pindapasta en banaan heeft het aangevuld..
Was niet helemaal overtuigd toen ik begon met koken maar het is echt heel heel erg lekker. en ook nog eens zeer gezond!
Goed te horen! Eind goed, al goed 😉
Superlekker recept, bedankt! Ik had alleen de verse spinazie uit zak niet gewassen, ging ervan uit dat het al gewassen spinazie was. Het was dus nogal zanderig :-).
Goeie tip ook van die pijnboompitten, die werden bij mij altijd zacht maar dat komt dus doordat ik ze in de pan liet zitten.
Nogmaals dank voor het recept.
Groet van Bert
Zand schuurt de maag zijn mijn moeder vroeger :-). Fijn te horen dat je blij bent met het recept! Groeten, Carlo
Dit is idd heerlijk…
Een koude vegetarische variant:
Spinazie rauw laten en gewoon als sla bereiden.
Vinaigrette van olijfolie met balsamicoazijn.
Ipv spekjes en pijnboompitten, walnoten toevoegen.
(Deze spinaziesalade at ik vorige week op een calçotada in Barcelona… heerlijk!)
Hoi Veerle, dank je wel voor de goede tip! Ga ik ook eens proberen. Carlo
Oei ik was wat snel:
Moet er nog even bij vermelden dat de kerstomaten en de Parmezaanse kaas (geschaafd) en de knoflook uit het originele recept ook in de salade mogen
En Carlo… ik probeer snel jou warme variant uit, want spinazie is zo lekker!
Helemaal goed 🙂