Over de zalm uit de oven
Deze zalm uit de oven staat niet binnen 15 minuten op tafel. Dat kan natuurlijk niet, maar hij is zo lekker dat ik het recept toch met jullie wil delen.
Alle recepten op deze website zijn binnen 15 minuten te bereiden. Dit recept ook, je moet alleen nog even 25 minuten wachten totdat de oven klaar is met zijn deel 😉 .
Sommige mensen vinden ovenrecepten ideaal. In sommige situaties is dat ook zeker zo. Je kunt namelijk alles van tevoren bereiden en de oven doet daarna de rest. Heel handig wanneer mensen komen eten. Je hebt dan alle tijd voor je gasten. Je kunt de bereiding doen voordat je gasten komen en je zet 25 minuten voordat je wilt gaan eten de zalmpakketjes even in de oven en klaar. Ideaal dus!
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Het is natuurlijk ook weer niet alleen een verrukkelijk recept, maar ook supergezond! Zelfs extra gezond voor mensen die geen brood eten. Aan brood wordt jodium als supplement toegevoegd om jodiumtekorten in Nederland te voorkomen. Wanneer je geen brood eet dan zul je voldoende jodium uit andere bronnen moeten halen.
Jodium zit van nature in zeevis, schaal- en schelpdieren, algen en wieren en een klein beetje in vlees en eieren. Met deze zalm uit de oven krijg je dus ook het broodnodige jodium binnen, naast allerlei andere essentiële voedingsstoffen.
Vis bevat bijvoorbeeld ook omega-3. Dat is een vetzuur die een ontstekingsremmende werking heeft. De gezondheidsraad raadt niet voor niets aan om regelmatig vis te eten. In Nederland doen we dat in de regel te weinig.
Een tip is om een vaste visdag in te plannen. Dat maakt het een stuk makkelijker om te minimaal 1 keer per week vis te eten.
Het zalm uit de oven recept
- 7,5 gram basilicum
- 250 gram cherrytomaten
- 150 gram oesterzwammen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode paprika
- 2 eetlepels Taggiasche olijven
- 300 gram zalm
- 100 gram zeekraal
- 1 beetje zout
- 2 stuks zilverfolie
- Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden Celsius.
- Scheur de zilverfolie in grote stukken.
- Smeer de zalm in met een klein beetje olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Leg de zalm in het midden van de zilverfolie.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en leg deze op de zalm.
- Scheur de oesterzwammen aan stukken en leg deze op en naast de zalm.
- Halveer de cherrytomaten en leg deze op en naast de zalm.
- Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine stukjes en strooi deze over de zalm.
- Voeg een eetlepel Taggiasche olijven toe.
- Verdeel als laatste de zeekraal over het gerecht.
- Zorg dat de zalm niet te zwaar bedekt is, anders heb je kans dat de zalm van bovenaf onvoldoende gaart. Het mooiste moment is wanneer de zalm net aan 50 graden is. Dan is de zalm nog wel wat vochtig, maar steviger en niet meer plakkerig.
- Vouw de zilverfolie dicht en zet de zalmpakketjes 25 minuten lang in een, op 200 graden Celsius, voorverwarmde oven op een rooster.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Wat eet je erbij? Brood, rijst, aardappels of pasta?
Wijzelf eten er niets bij, maar als je er toch wat bij wilt? Dan zou ik kiezen voor aardappelen of rijst.
Deze zalm uit de oven vanavond gemaakt én gesmuld. Wat zijn er weer een aantal heerlijke smaken samengevoegd.
Toppertje.
Fijn om te horen! Dankjewel voor het delen en de inspiratie. Ik ga het zelf snel ook weer een keertje maken 😃👍.
Wat een heerlijke site heb je al jaren met regelmaat een recept met als topper dit zalmpakketje echt een van mijn favorieten
Dankjewel voor je leuke berichtje, daar maak je mij weer blij mee! 👍👍
Vanavond klaargemaakt. Het was in een woord “goddelijk” x.
Superfijn om te horen, hier wordt ik nu weer blij van. Dankjewel voor het delen!
Fantastisch lekker gegeten en gekookt met het recept “Zalm uit de oven” die houd ik in de map. Thérèse
Top, dankjewel voor het leuke berichtje 👍
Deze is ook zo lekker, en snel bereid.Wij hebben het al twee keer gegeten.
Goed te horen!