Salade met gerookte zalmmoot
Spread the love!

Over de salade met gerookte zalmmoot

Deze salade met gerookte zalmmoot is echt zo ontzettend simpel en zo lekker. Ook zeker voldoende als avondmaaltijd, zo goed vult dit gerecht.

Romaine sla is een lange krop sla. Romaine sla wordt ook wel Romana sla, Romaanse sla of Romeinse sla genoemd. Romaine sla is dé sla in het authentieke recept van Ceasarsalade.

Voor de zwarte olijven raad ik echt de Taggiasche olijven aan (ook verkrijgbaar in een supermarkt met groot assortiment). Taggia is een gemeente in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt zo’n 13.000 inwoners. Taggia staat bekend om haar wereldberoemde Taggiasche olijven, zwarte ontpitte olijven van topkwaliteit. Die vind ik echt zó lekker. Die moet je een keertje proeven!

Je kunt het gerecht ook maken met plakken gerookte zalm, maar van die zalm kan de rooksmaak soms wat overheersen. Dat is met deze warm gerookte zalmmoot veel minder vind ik. Vandaar dat ik deze kies in dit gerecht. Hij is warm gerookt, maar je kunt hem prima koud eten.

Zelf zalm roken kan natuurlijk ook, dat is nog lekkerder! Hoe je dat kunt doen lees je bij dit recept: Cannellinibonen salade met gerookte tonijn.

Het salade met gerookte zalmmoot recept

Salade met gerookte zalmmoot
Salade met gerookte zalmmoot
Votes: 11
Rating: 3.73
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Salade met gerookte zalmmoot
Salade met gerookte zalmmoot
Votes: 11
Rating: 3.73
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Snijd de Romaine sla in repen en doe deze in een grote kom of pan.
  2. Halveer de cherrytomaten en voeg deze toe aan de Romaine sla.
  3. Scheur de gerookte zalmmoten aan stukken en voeg deze toe aan de Romaine sla en de tomaten.
  4. Voeg de twee eetlepels Taggiasche olijven toe.
  5. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en hak de basilicum fijn. Voeg die ook toe aan de salade.
  6. Voeg twee theelepels tijm toe.
  7. Schenk twee eetlepels olijfolie over de salade met gerookte zalm.
  8. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  9. Klaar is je salade met gerookte zalmmoot. Eet smakelijk!
Recipe Notes

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

In het filmpje heb ik het erover dat voorgesneden groenten en fruit helemaal niet zoveel slechter is dan verse producten. In dit artikel lees je hoe dat zit: Voorgesneden groenten en fruit.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Superlekker! Wat een smaakcombinatie 🙂
    Met zalm uit de vriezer gaat het ook heel goed!
    Ik doe er lekker veel tijm en basilicum bij,
    Zeker vaker maken deze!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *