Cannellinibonen schotel
Spread the love!

Over de cannellini bonen schotel

Dit cannellini bonen schotel recept is ook weer zo’n snel en simpel recept. Slechts een paar producten en je hebt weer een heerlijke lunch of avondmaaltijd.

Cannellini bonen zijn grote witte bonen met een stevige textuur en ze hebben een nootachtige smaak. Zeer populair in Italië, en vooral Toscane. Witte bonen zijn de reden dat de mensen uit Toscane worden aangeduid als: “boon eters”, of “mangiafagioli” in het Italiaans.

Cannellini bonen zijn mild van smaak en houden hun vorm. De cannellini boon behoort tot de “gewone boon”. Er zijn veel voordelen. Ze zijn vetarm, rijk aan eiwitten, rijk aan vezels, mineralen en vitamine B.

Het cannellini bonen schotel recept

Cannellinibonen schotel
Cannellinibonen schotel
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Cannellinibonen schotel
Cannellinibonen schotel
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kies eerst of je de cannellinibonen warm of koud wilt eten. Als lunch is koud lekker makkelijk. Dan kun je het gerecht in de ochtend maken en meenemen in een lunchbox. In de avond is het juist wel lekker om ze op te warmen.
  2. Je kun de bonen opwarmen in hun eigen vocht. Laat ze niet koken.
  3. Maak de zak met rucola voorzichtig open aan 1 kant. Schenk er een klein beetje olijfolie in en voeg wat peper en zout toe. Hussel de rucola in de zak zodat alle blaadjes bedekt zijn met een beetje olijfolie, peper en zout.
  4. Verdeel de rucola daarna over twee borden.
  5. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze ook over de twee borden.
  6. Snipper vervolgens het rode uitje. Gezien rode uien vrij scherp van smaak zijn, is het lekker als je het uitje echt goed fijn snippert. Verdeel vervolgens de rode ui over de twee borden.
  7. Tegen deze tijd zijn de cannellinibonen opgewarmd. Giet ze uit de pan in een zeef. Verdeel vervolgens de bonen als laatste over de twee borden.
  8. Je kunt er nog een klein beetje zout en peper overheen strooien voor de smaak.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

4 Commentaar

  1. Prima recept voor een avond maaltijd. Je krijgt alles binnen en nog lekker ook! De volgende keer voeg ik zelf iets meer knoflook toe aangezien wij knoflook eters zijn.
    Wordt dus herhaald!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *