Over pasta primavera (lente pasta)
De pasta primavera kent geen vaste ingrediënten. Het is gewoon een lente pasta. Ook lekker in andere jaargetijden hoor. Het gaat er om dat het een pasta met verse groente is. Soms wordt er vlees of vis toegevoegd, maar de focus ligt op de groentes.
Meestal maakt je pasta primavera met “korte” pasta’s zoals, penne, farfalle, rigatoni en fusilli. Als je het gerecht maakt met langere pasta’s zoals spaghetti of fettuccine, dan hoort de groente julienne gesneden te zijn. Gelijk aan de vorm van de pasta.
Dat gaan we hier ook doen. Als je geen held met snijden bent, dan zijn er ook genoeg julienne snijders te vinden. Kijk eens in een kookwinkel. Je hebt ze in de vorm van dunschillers, tot en met hele apparaten die je zelfs op dikte kunt instellen.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
In dit geval adviseer ik je een mandoline (keukengerei) te kopen. Anders ben je veel te lang bezig met het julienne snijden. Zie ook het artikel “Snijden met een mandoline” op deze website. En geloof me, als je de groente grof snijdt is dit gerecht lang zo lekker niet.
Het pasta primavera (lente pasta) recept
- 1 stuk courgette
- 100 gram diepvries doperwten
- 1 beetje Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode paprika
- 8 stuks semi zongedroogde tomaten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 100 gram spinazie
- 200 gram wortelen
- 1 beetje zout
- Bereid de spelt pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de knoflook, courgettes, wortelen, rode paprika en de zongedroogde tomaten. De rode paprika, knoflook en zongedroogde tomaten met een mes en de courgette en wortelen met de mandoline.
- Zet vervolgens een pan op het vuur met twee eetlepels olijfolie. Roerbak eerst kort de knoflook. Doe er daarna de courgettes, wortelen, erwten and de rode paprika bij. Roerbak het geheel ongeveer 7 minuten.
- Voeg de spinazie en de zongedroogde tomaten toe. Roerbak dit kort totdat de spinazie gaat slinken. Let op, dat gaat ineens heel snel. Bak de spinazie niet helemaal stuk. Haal de pan vlak voordat de spinazie klaar is van het vuur.
- Voeg peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden toe naar smaak.
- Giet de pasta af. Doe de pasta bij de roerbak groente en hussel het geheel goed.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Maak een tomaten soep met de restanten en 1 pak passata. Kook voor vier personen en er blijft genoeg over. Voeg 1 bouillonblokje kip bij en nog een half liter water. Dus een soort minestrone soep. Heel er lekker met de beetgare groente.
Klinkt goed, dankjewel voor je leuke berichtje.
De pasta primavera is een hit, thuis en op de camping. Veel groentte p.p bij weinig penne. Ik kruid de groentenmix met een halve groentenbouillon tablet en een hele bij dubbele hoeveelheden. Dat geeft er een heerlijke smaak aan. Wat parmeaanse kaas erover doet er ook geen kwaad aan.
Fijn te horen en dankjewel voor het delen van je aanvullende tips 👍
Ik kwam deze site een tijdje geleden tegen toen ik op zoek was naar groene smoothie recepten, sinds toen bijna dagelijks een smoothie van deze site gemaakt. Omdat ik nog bij mijn ouders woon wordt er meestal voor mij gekookt, maar zo nu en dan als ik zelf wat moet maken zoek ik me een lekker, meestal vegetarisch recept van deze site uit.
Ben zelf allergisch voor melk, ei en noten, dus dan is het vaak lastig om recepten op te zoeken. Maar op deze site is uitgebreid keuze.
Ook dit is weer een heerlijk recept! Ik had er van te voren een beetje mijn twijfels over omdat er niet echt iets van een sausje of iets dergelijks bij zit, maar ik ga dit recept zeker vaker klaar maken!
Tof te horen, dankjewel voor het leuke bericht!