Spicy Mexican chicken in a bowl
Spread the love!

Over het spicy Mexican chicken in a bowl recept

Deze spicy Mexican chicken in a bowl is weer zo’n heel snel en lekker eenpansgerecht. Dit recept serveer je met gemak binnen 15 minuten. Supersnel én gezond!

Jonnie Boer Pi­ca­dil­lo kruidenmixDe kip heb ik gekruid met de Jonnie Boer Pi­ca­dil­lo kruidenmix. Ik gebruik deze kruidenmix wel vaker, zoals in de snelle Mexicaanse soep en de roerbakschotel met een zalmburger. Nog steeds maak ik hiermee onbetaald reclame voor meneer Jonnie Boer, maar ik verwacht natuurlijk wel elk moment een uitnodiging om een keertje bij hem te komen eten in ruil voor deze promotie. Dus wanneer u dit leest meneer Jonnie Boer, wees gerust, natuurlijk zeg ik dan “ja” 😜 .

Anyways, ik ben fan omdat de kruidenmixen van Jonnie Boer lekker zijn én geen zout bevatten. Op die manier kun je zelf eerst de smaak doseren en daarna bepalen hoeveel zout je wilt gebruiken, of niet. Ideaal in een tijd waarin de zoutconsumptie van de gemiddelde Nederlander veel te hoog is.

Jalapeño peperschijfjesDe kip maak ik spicy door Jalapeño peperschijfjes toe te voegen. Meerdere merken verkopen deze Jalapeño peperschijfjes en ze ontlopen elkaar niet echt veel. Ik heb een lichte voorkeur voor de Ko­ko­ta Ja­la­pe­ño sli­ces. Die zijn goedkoper dan het AH huismerk en qua ingrediënten nagenoeg gelijk. Kun je die niet vinden, ga dan gerust voor de Jalapeño peperschijfjes van een ander merk.

Roerbak de gekruide kip met de Ja­la­pe­ño peperschijfjes, de knoflook en de rode ui. Houd je nu absoluut niet van pittig, maar wel van een beetje pittig? Gebruik dan gewoon wat minder van de Ja­la­pe­ño peperschijfjes. Het gerecht zal nog net zo lekker smaken, dus daar hoef je je niet druk om te maken.

Bonduelle Bonenmix met maïsDan voeg ik nog een blikje Bonduelle Bonenmix met maïs toe. Ik wilde eigenlijk voor zwarte bonen en maïs gaan in dit gerecht, maar dan had ik twee blikjes moeten nemen. Het nadeel zou dan geweest zijn dat het complete gerecht wat te veel wordt voor 2 personen. Je hebt namelijk al 300 gram kip en daar komt nog eens zo’n 750 groenten bij. Ja ja, met dit gerecht eet je per persoon zo’n 375 groenten (Score!! 🎉 ). De totale maaltijd weegt met dit kleine blikje bonenmix zo’n ruime 600 gram per persoon. Dat is al iets meer vergeleken bij het gemiddelde gewicht van de avondmaaltijden op Supersnel Gezond.

Kortom het is een lekkere gezonde plus snel en simpel te bereiden maaltijd, die ook nog eens goed vult. Maak hem eens en laat me weten wat je van deze spicy Mexican chicken in a bowl vindt!

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het spicy Mexican chicken in a bowl recept

Spicy Mexican chicken in a bowl
Spicy Mexican chicken in a bowl
Stemmen: 31
Score: 3.97
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spicy Mexican chicken in a bowl
Spicy Mexican chicken in a bowl
Stemmen: 31
Score: 3.97
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe een eetlepel olijfolie in een kom.
  2. Voeg hier de Jonnie Boer Picadillo kruiden met wat zout aan toe.
  3. Meng dit tot een egale marinade.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes en doe de blokjes in de kom met de marinade. Hussel het geheel goed door elkaar en zet de kipfilet even opzij.
  5. Hak de knoflook fijn.
  6. Maak de ui schoon en snijd de rode ui in halve maantjes.
  7. Snijd de Jalapeño peperschijfjes in stukjes.
  8. Zet een grote wok op het vuur.
  9. Doe hier de gemarineerde kipfilet in samen met de knoflook, ui en Jalapeño pepers.
  10. Wok dit totdat de kip gaar is.
  11. Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in blokjes.
  12. Voeg de paprika, tomaat en Bonduelle Bonenmix met maïs toe aan de kip.
  13. Roerbak het geheel nog even kort.
  14. Snijd ondertussen de avocado doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in lange reepjes.
  15. Lepel de avocado voorzichtig uit de schil.
  16. Hak de koriander fijn.
  17. Doe de spicy Mexican chicken in kommen.
  18. Leg de avocado er bovenop. Bestrooi deze met een beetje zout.
  19. Garneer het geheel met de koriander.
  20. Klaar is de spicy Mexican chicken in a bowl. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

9 Commentaar

    1. Je kunt het gerust ook weglaten of vervangen door peterselie. Dat doet het gerecht wel echt anders smaken, maar in jouw geval is dat natuurlijk ook de bedoeling 😃

  1. Hoi Carlo,

    Ik moet zelf glutenvrij eten en dan is het soms best moeilijk om een verrassende maaltijd op tafel te krijgen.

    Dit was ontzettend lekker! Ik ga meer recepten proberen.
    Bedankt!

    Groetjes

    1. Hoi Kirsten, wat fijn te horen dat het zo gesmaakt heeft. Welkom op de site en veel plezier met alle recepten!👍😊 Groetjes, Carlo

    1. 😃 Ja, die pepertjes doen echt goed hun best. Goed te horen dat het met iets minder peper ook nog steeds lekker smaakt 👍

    1. Hi Christine,

      Goed te horen! PS ik ben zelf stiekem ook wel erg fan van dit recept 😃 .

      Dankjewel voor je berichtje,

      Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *