Over het spicy Mexican chicken in a bowl recept
Deze spicy Mexican chicken in a bowl is weer zo’n heel snel en lekker eenpansgerecht. Dit recept serveer je met gemak binnen 15 minuten. Supersnel én gezond!
De kip heb ik gekruid met de Jonnie Boer Picadillo kruidenmix. Ik gebruik deze kruidenmix wel vaker, zoals in de snelle Mexicaanse soep en de roerbakschotel met een zalmburger. Nog steeds maak ik hiermee onbetaald reclame voor meneer Jonnie Boer, maar ik verwacht natuurlijk wel elk moment een uitnodiging om een keertje bij hem te komen eten in ruil voor deze promotie. Dus wanneer u dit leest meneer Jonnie Boer, wees gerust, natuurlijk zeg ik dan “ja” 😜 .
Anyways, ik ben fan omdat de kruidenmixen van Jonnie Boer lekker zijn én geen zout bevatten. Op die manier kun je zelf eerst de smaak doseren en daarna bepalen hoeveel zout je wilt gebruiken, of niet. Ideaal in een tijd waarin de zoutconsumptie van de gemiddelde Nederlander veel te hoog is.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
De kip maak ik spicy door Jalapeño peperschijfjes toe te voegen. Meerdere merken verkopen deze Jalapeño peperschijfjes en ze ontlopen elkaar niet echt veel. Ik heb een lichte voorkeur voor de Kokota Jalapeño slices. Die zijn goedkoper dan het AH huismerk en qua ingrediënten nagenoeg gelijk. Kun je die niet vinden, ga dan gerust voor de Jalapeño peperschijfjes van een ander merk.
Roerbak de gekruide kip met de Jalapeño peperschijfjes, de knoflook en de rode ui. Houd je nu absoluut niet van pittig, maar wel van een beetje pittig? Gebruik dan gewoon wat minder van de Jalapeño peperschijfjes. Het gerecht zal nog net zo lekker smaken, dus daar hoef je je niet druk om te maken.
Dan voeg ik nog een blikje Bonduelle Bonenmix met maïs toe. Ik wilde eigenlijk voor zwarte bonen en maïs gaan in dit gerecht, maar dan had ik twee blikjes moeten nemen. Het nadeel zou dan geweest zijn dat het complete gerecht wat te veel wordt voor 2 personen. Je hebt namelijk al 300 gram kip en daar komt nog eens zo’n 750 groenten bij. Ja ja, met dit gerecht eet je per persoon zo’n 375 groenten (Score!! 🎉 ). De totale maaltijd weegt met dit kleine blikje bonenmix zo’n ruime 600 gram per persoon. Dat is al iets meer vergeleken bij het gemiddelde gewicht van de avondmaaltijden op Supersnel Gezond.
Kortom het is een lekkere gezonde plus snel en simpel te bereiden maaltijd, die ook nog eens goed vult. Maak hem eens en laat me weten wat je van deze spicy Mexican chicken in a bowl vindt!
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om die producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het spicy Mexican chicken in a bowl recept
- 1 stuk avocado
- 130 gram Bonduelle Bonenmix met maïs
- 25 gram Jalapeño peperschijfjes
- 1 theelepel Jonnie Boer Picadillo kruiden
- 300 gram kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 7,5 gram koriander
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode ui
- 3 stuks tomaten
- 1 beetje zout
- Doe een eetlepel olijfolie in een kom.
- Voeg hier de Jonnie Boer Picadillo kruiden met wat zout aan toe.
- Meng dit tot een egale marinade.
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe de blokjes in de kom met de marinade. Hussel het geheel goed door elkaar en zet de kipfilet even opzij.
- Hak de knoflook fijn.
- Maak de ui schoon en snijd de rode ui in halve maantjes.
- Snijd de Jalapeño peperschijfjes in stukjes.
- Zet een grote wok op het vuur.
- Doe hier de gemarineerde kipfilet in samen met de knoflook, ui en Jalapeño pepers.
- Wok dit totdat de kip gaar is.
- Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in blokjes.
- Voeg de paprika, tomaat en Bonduelle Bonenmix met maïs toe aan de kip.
- Roerbak het geheel nog even kort.
- Snijd ondertussen de avocado doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in lange reepjes.
- Lepel de avocado voorzichtig uit de schil.
- Hak de koriander fijn.
- Doe de spicy Mexican chicken in kommen.
- Leg de avocado er bovenop. Bestrooi deze met een beetje zout.
- Garneer het geheel met de koriander.
- Klaar is de spicy Mexican chicken in a bowl. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ik lust absoluut geen koriander, kan ik dat ergens door vervangen?
Je kunt het gerust ook weglaten of vervangen door peterselie. Dat doet het gerecht wel echt anders smaken, maar in jouw geval is dat natuurlijk ook de bedoeling 😃
Dankjewel, ik ga peterselie proberen.
Hoi Carlo,
Ik moet zelf glutenvrij eten en dan is het soms best moeilijk om een verrassende maaltijd op tafel te krijgen.
Dit was ontzettend lekker! Ik ga meer recepten proberen.
Bedankt!
Groetjes
Hoi Kirsten, wat fijn te horen dat het zo gesmaakt heeft. Welkom op de site en veel plezier met alle recepten!👍😊 Groetjes, Carlo
Wij hebben dit voor de tweede keer gegeten erg lekker,wel met wat minder peper 15 gram voor ons spicy genoeg.
😃 Ja, die pepertjes doen echt goed hun best. Goed te horen dat het met iets minder peper ook nog steeds lekker smaakt 👍
Hoi Carlo,
Dit recept was weer top! We hebben er heerlijk van gegeten.
Groeten,
Christine
Hi Christine,
Goed te horen! PS ik ben zelf stiekem ook wel erg fan van dit recept 😃 .
Dankjewel voor je berichtje,
Carlo