Over de salade met witte bonenpuree
Deze salade met witte bonenpuree is supersimpel en erg lekker. De witte bonenpuree kun je ook als gezonde dip inzetten met wat losse rauwkost erbij. Ideaal.
Je kunt de witte bonenpuree dus bijvoorbeeld als dip serveren bij stukjes komkommer, wortel, paprika, bloemkool, etc. Ideaal als gezonde snack en supersimpel te maken.
Ik kies er bewust voor om het in te zetten als dip voor groenten. De cannellinibonen (witte bonen) zijn licht verzurend, zie ook de zuur-base tabel. Let wel, dat betekent niet ongezond. Het is alleen goed om er iets basevormends tegenover te zetten. Dus ik kies voor wat lekker frisse groenten, ook vol met essentiële voedingsstoffen.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Het salade met witte bonenpuree recept
- 250 gram cannellinibonen uitlekgewicht
- 250 gram cherrytomaten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk komkommer
- 7,5 gram koriander
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode ui
- 1 eetlepel tahin
- 2 eetlepels water
- 1 beetje zout
- We gaan eerst de witte bonenpuree maken. Doe de 250 gram cannellinibonen (uitgelekt), het teentje knoflook, de eetlepel tahin, de eetlepel citroensap, de twee eetlepels water, de eetlepel olijfolie, de theelepel paprikapoeder en wat peper en zout bij elkaar in een hoge brede beker. Kies een beker waar de staafmixer in past. Pureer vervolgens het geheel met de staafmixer. Ik gebruik hiervoor het “s-mesje”.
- Voeg eventueel wat extra peper en zout toe indien de witte bonenpuree nog niet voldoende op smaak is. Zet de witte bonenpuree vervolgens even apart.
- Snijd vervolgens de komkommer doormidden. Snijd die twee stukken in de lengte doormidden en snijd vervolgens elk stuk in drie lange repen. Snijd de komkommer dan in blokjes en doe deze in een grote kom.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in repen. Snijd die repen ook weer in blokjes.
- Halveer de 250 gram cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de komkommer en de paprika.
- Snipper het uitje en doe deze ook in de kom.
- Hak als laatste de koriander en doe die bij de komkommer, paprika, cherrytomaatjes en de rode ui.
- Schep hier de witte bonenpuree doorheen en hussel het geheel goed door elkaar.
- Verdeel het gerecht over de kommen.
- Klaar is je salade met witte bonenpuree. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Carlo ik heb tahine in droge vorm maar jij gebruikt denk ik pasta wat gebruik ik dan als droge ktuiden?
Ik dacht zelf een theelepeltje?? Side het vanmiddag eten?
En ik zocht nog steeds een Zuurkool gerecht warm voor de avond?
Tahin in droge vorm ken ik niet. Tahin die ik gebruik is inderdaad een pasta van sesamzaad. Je zou ook sesamzaad kunnen gebruiken. Het smaakt hetzelfde, maar het wordt qua structuur wel heel anders.
Ik zal eens een lekker zuurkoolrecept gaan bedenken. Ik weet al weer wat ;-).
Hé Carlo, check de hoeveelheid cherry tomaten even in het recept.
Ik ga het vandaag als lunch maken.
Hahaha, zo kom je wel aan je dagelijkse hoeveelheid groente per dag… 250 cherrytomaten 🙈. Ik pas het even aan. Dankjewel voor de tip! 👍
Dag Carlo. Allereerst je hebt heerlijke recepten op je site staan.Zelfs mijn collega’s op kantoor zij enthousiast geworden na het zien en proeven van de salades Nou de vraag waar het om gaat. Bij de ingrediënten staat 400gr.witte bonen. Daarvan gebruik je er 250gr voor de puree. Het is mij niet duidelijk wat je met de resterende 150gr doet. Een tip voor het bewaren van de bonenpuree is vacumeren. Bij de lidl worden deze in de webshop verkocht voor een schappelijke prijs
Dag Ghalve,
Dankjewel voor het compliment en het helpen verspreiden van de recepten :-). Daar wordt ik ook weer heel blij van. En dankjewel voor je tips!
Ik gebruik een potje van 400 gram en het uitlekgewicht is 250 gram. Dus na het weggieten van het vocht houd je maar 250 gram bonen over. Ik zal dit even aanpassen.
Groetjes, Carlo
Dag Irma,
De puree is 1 a 2 dagen te bewaren (hangt van veel factoren af, maar dat moet zeker lukken). Inderdaad zoals je aangeeft in een afgesloten bakje met zo min mogelijk zuurstof in de koelkast.
Groetjes,
Carlo
Beste Carlo,
Hoe lang kun je die puree bewaren ?(uiteraard in een afgesloten bakje in de koelkast)
Groet Irma